משרדנו מתמחה בדיני משפחה וירושה, כאשר חלק מרכזי הינו הליכי גירושין בין בני זוג.
לאחר שהליכי יישוב סכסוך לא צולחים, אזי יש לפתוח בהליכי גירושין, כאשר ישנה משמעות רבה מי פותח ראשון את ההליכים, שכן אז קיימת לו זכות בחירה באם לפתוח הליכים בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה, כאשר לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות.
במסגרת פתיחת ההליכים ניתן להגיש תביעות בנושאים השונים לרבות תביעה לגירושין, כתובה מטעם בת הזוג, תביעת משמורת קטינים, זמני שהות עם הקטינים, מזונות הקטינים וכן תביעה לחלוקת הרכוש.
במסגרת תביעות אלו מקבלים סעדים זמניים, קרי ניתן לבקש סעדים דחופים כגון עיקולים, עיכוב יציאה מן הארץ וכן מזונות זמניים או זמני שהות זמניים.
לעניין מזונות הקטינים, הסמכות הינה לבית המשפט לענייני משפחה בלבד אלא אם כן הצדדים מסכימים יחדיו ליתן סמכות זו לבית הדין הרבני.
לעניין הגירושין עצמם, הסמכות הבלעדית הינה של בית הדין הרבני, ורק הוא מוסמך להחליט על גירושי הצדדים, וזאת בהתאם לעילות ההלכתיות.
במדינת ישראל, הדין לעניין גירושין הינו על פי דתם של הצדדים, ובמקרה של יהודים, אזי רק בית הדין הרבני מוסמך לדון בעניין הגירושין, כאשר שאר ההליכים כאמור לעיל תלויים בראשון שפתח את התיק, בין אם בבית הדין ובין אם בבית המשפט לענייני משפחה.
במסגרת הליכים אלו בודקים את מצבם הכלכלי של הצדדים וכן את חלוקת זמני השהות עם הילדים ולצורך הכרעה במזונות הקטינים. כמו כן ממנים מומחים בתחום השמאות והאקטואריה לשם בחינת שווי נכסי הנדל"ן וכן שווי הזכויות הפיננסיות והסוציאליות שכל אחד מבני הזוג צבר, ולשם איזון הזכויות, כאשר משרדנו בעל מומחיות כלכלית לשם בחינת מצבם הכלכלי של בני הזוג לרבות בחינת זכויותיהם הפיננסיות, העסקים, החברות ועוד.
לעניין הגירושין, וכל עוד לא קיימת סיבה מיוחדת, בדרך כלל הגט מבוצע בהסכמה בבית הדין הרבני, כאשר לעיתים נכנסת שאלת פיצוי הכתובה ובמקרים המתאימים.
ככל שאין הסכמה לגירושין בחון בית הדין את עילות הגירושין ההלכתיות.
העילות המרכזיות לגירושין הינן בעיקר נתונות לפרשנות, על פי הנושאים להלן:
עילות מרכזיות לגירושין מהבעל:
* טענת מום: מחלות ומומים אשר מונעים קיומם של יחסי מין בין בני הזוג, וזאת למעט מומים שהאישה ידעה עליהם טרם הנישואין.
* עקרות: ככל שהבעל עקר, יש בכך להביא לגירושין.
* סירוב לקיים יחסי אישות מטעם הבעל.
* סירוב לזון את האישה, ז"א שהבעל מסרב לכלכל את הבית ואת אישתו.
* התנהגות לא ראויה כגון אלימות, העלבה חוזרת ונשנית, בגידה, שימוש לרעה באלכוהול או סמים וכדומה.
* פירוד ממושך וחוסר סיכוי לשלום בית.
עילות מרכזיות לגירושין מהאישה:
* מחלות ומומים אשר מונעים קיומם של יחסי אישות וזאת למעט מומים ומחלות אשר היו ידועות לבעל טרם הנישואין.
* עקרות ממושכת.
* עוברת על דת יהודית, קרי התנהגות בחוסר צניעות, פריצות, התנהגות לא הולמת כגון קללות והעלבות, אלימות , הכנת מזון לא כשר ועוד.
* אישה זנתה תחת בעלה, לשם כך יש חובה בהוכחות חד משמעיות ומוצקות. במקרה שכזה הבעל אינו יכול למחול לאישה והזוג מחויב בגט.
* טענת מורדת לרבות סירוב לקיים יחסי אישות.
* מעשי כיעור – התנהגות בפריצות עם אחרים, קרי יחסים עם גבר אחר, הגם ואין ראיות חד משמעיות ליחסי מין, ודי להראות יחסים קרובים עם גבר אחר ובמצבים אינטימיים.
* פירוד ממושך וחוסר סיכוי לשלום בית.
לשם הרחבה ניתן לעיין בחוק בית המשפט לענייני משפחה, חוק יחסי ממון בין בני זוג וחוק שיפוט בתי דין רבניים לרבות פגישת ייעוץ במשרדנו עם עורך דין גירושין.